”Vores mæglere i de 180 forretninger har en funktion i vores mæglersystem, hvor man kan angive en sag som rød, gul eller grøn – altså kort sagt markere en salgsprioritet. I den manuelle proces, er det sådan, at selvom vi har været ude at indikere kriterier for, hvornår mæglerne skulle sætte en rød, gul eller grøn, så kunne du spørge 180 forretninger, og så er jeg ret sikker på, at der ville være 180 metoder for, hvordan de gjorde det. Derudover er det måske kun hver 3. medarbejder, der har markeret det.

Det er det vi med Dataminds model slipper udenom, da processen automatiseres. Så når vi har modellen implementeret, har vi 100% af vores varelager markeret i systemet. Plus vi får historik og medfølgende forklaring. Den er robust på den måde, og vi sparer en masse tid. Vi forventer derfor mere homogenitet, bedre overblik over vores varelager, optimering af salg samt understøttelse af medarbejderne og den lokale ledelse i forretningerne og på hovedkontoret. Modellen er en form for forecastmodel, hvor jo mere sandsynlighed, der er for et salg, jo mere grøn er den. Det kan man bl.a. bruge ledelsesmæssigt til, at man fra hovedkontoret kan samle op på, om der er nogle steder, hvor vi har nogle problemstillinger for nogle forretninger, så vi kan hjælpe. Vigtigst er imidlertid at forretningerne kan bruge salgsprioriteten til dels at få korrekt fokus på lager, og dels at hjælpe Homes kunder. En af fordelene ved Dataminds model er også, at vi kan gå ud og forklare vores medarbejdere, hvordan modellen virker. For det er vigtigt, at den bliver taget godt imod i hele organisationen.

Vi forventer at det bliver en win-win hele vejen rundt i Home for både ledelse, franchisetagere, medarbejdere og kunden, hvis vi kan få alle til at arbejde med den. Og det er så vores opgave, at integrere modellen godt i organisationen. Fremadrettet har vi valgt, at vi selv står for driften af den. Det er positivt, og en af de ting jeg godt kan lide ved Dataminds, at man selv kan bestemme. Vi valgte Dataminds, fordi vi tidligere har haft et projekt med dem, som vi var meget tilfredse med. Det har været et rigtig fint samarbejde med de kompetente og dygtige medarbejdere hos Dataminds. Vi har været fuldt ud tilfredse med samarbejdet også denne gang.”

Home, Hans Henrik Buchreitz, BI / analyseansvarlig